Dealer Info archief

2002

 1. 10 januari »
 2. 20 december »
 3. 29 november »
 4. 8 november »
 5. 18 oktober »
 6. 27 september »
 7. 13 september »
 8. 23 augustus »
 9. 31 juli »
 10. 5 juli »
 11. 14 juni »
 12. 24 mei »
 13. 3 mei »
 14. 12 april »
 15. 22 maart »
 16. 1 maart »
 17. 8 februari »
 18. 18 januari »
Dealer Info archief

jaargang 12, nummer 11, 2002

23 augustus, 2002

Dealer Info Partnerdag Nieuws

Quote pakt uit met semimars en nieuwe huisstijl
Zoals elke beurs bent u van harte welkom op de seminars van Quote Components, meestal i.s.m met Microsoft, de onderwerpen voor deze keer staan echter nog niet vast. De plaats wel: de seminarruimte van hal 7 (direct boven de beursvloer!). Quote Components, al meer dan 15 jaar een naam voor pc-dealers en systeembouwers. Niet zomaar een traditionele distributeur, maar een organisatie die dagelijks gerenommeerde fabrikanten, technische en menselijke componenten optimaal laat samenwerken. Standaard met leveringen binnen 24 uur uit een zeer uitgebreid assortiment computerproducten, direct oproepbare service, productie en marketingdiensten. Onder het mom 'the way things work together' blijft manieren vinden waarop 'nieuwe dingen' gaan samenwerken vooropstaan. Om de innovatie te onderstrepen presenteert Quote dan ook nog eens de nieuwe huisstijl. Quote wil u op de stand van de ene in de andere verbazing doen vallen. Schone dames serveren drankjes en hapjes, de verkopers staan tot uw beschikking om van gedachten te wisselen over diverse producten. De onderstaande producten zijn speciaal geselecteerd om op de stand zelf te bekijken. De Intel Wireless LAN producten (daar is Quote premier provider van) voor gebruikers die zoeken naar flexibele netwerkoplossingen, of het nu om een nieuw netwerk gaat of een uitbreiding van een bestaand netwerk. Intel biedt u een kosteneffectieve en simpele manier om dit te realiseren. De vele voordelen van Intel Wireless LAN zijn: veiligheid, snelheid, simpel, kosteneffectief, flexibiliteit en comptabiliteit. Dat Quote ook innovatief bezig is als het gaat om server oplossingen blijkt wel uit de exclusieve overeenkomst die is aangegaan met RightVision. Samen met Microsoft brengt RightVision een kant en klare smallbusiness server incl. 15 licenties op de markt die zo eenvoudig is dat er eigenlijk geen excuus meer is om niet iets te doen met netwerken. Diegene die meer flexibiliteit willen kunnen bij Quote terecht voor de barebone rackmount servers van Gigabyte. Op de stand zijn verschillende configuraties te bezichtigen. Ook de diverse Asus notebooks zijn te bekijken. Die maken verschil als je maar kijkt naar het special design, ADTD II, Power 4 gear, PortDock II, PortBar II Programeerbare toetsen Audio DJ V continue CD Playback. Ook voor de retail is Quote de partner. Met gerenommeerde merken zoals Asus, BenQ, Hauppauge, Terratec, etc. kunnen wij u prima ondersteunen als het gaat om het B2C kanaal. Niet alleen in de vorm van producten en goede beschikbaarheid maar ook als het gaat om marketing-ondersteuning en RMA-afwikkeling.
Win een les ultralight vliegen bij Tulip
De Tulip-stand staat deze beurs in het teken van 'Adrenaline', met de nadruk op de nieuwste gadgets en 'extreme sports'. Met jetskien op een ongetwijfeld virtueel parcours zijn verschillende prijzen te winnen. De hoofdprijs: een vliegles in een ultralight vliegtuig. Andere prijzen zijn bijvoorbeeld kaartjes voor races op Zandvoort, kaartjes voor Six Flags en vele gadgets. Tulip neemt Dynalink en Conceptronic mee en de primeur: de 3in1 PaceBook. Die heeft een 12,1" TFT touchscreen, dat zowel staand in een standaard als liggend gebruikt kan worden. Het product wordt standaard geleverd met DVD, power out, Windows XP Home, wireless keyboard, modem en netwerkadapter. Door de Transmeta 600MHz processor werkt-ie geruisloos en wordt-ie niet heet. Dit is dus een combinatie van tablet en notebook (met los toetsenbord). Met een optionele desktop-standaard erbij maak je er een TFT-PC van. Tulip heeft een speciale beursaanbieding voor de PaceBook en ook andere producten.
Nieuwe producten en namen
Trion computer products is bekend als leverancier van muismatten bedrukt met eigen opdruk, PC stickers met harslaag (de domingstickers), CD bedrukking en CD duplicatie, Webdesign en webhosting. Op 9 september komt het i.s.m. Priceton computers met twee nieuwe productlijnen. Yashi voor TFT-monitoren en Masterbit voor o.a. CD-R's, computerkasten, DVD homeplayers en digitale camera's. Wie de standhouderslijst bekijkt ziet heel wat nieuwe namen. Niet op de lijst, wel aanwezig, is Band Rich, een leverancier van allerlei soorten kabels die tot dusver met de connectivity-spullen vooral in de professionele AV-wereld zat, maar nu bij de wat meer gespecialiseerde PC-retailers wil penetreren, met kabels voor in principe alles wat op stroom werkt. Ook Keren Presentatie Systemen is nieuw. Zij tonen op de Dealer info dag o.a. de nieuwe projectoren van Toshiba en InFocus. Ze leveren deze uitsluitend via wederverkopers. Zo wel Toshiba als Infocus bieden een compleet assortiment LCD-projectoren. Daarnaast heeft Toshiba ook plasmaschermen in het assortiment. Beide fabrikanten zijn al jaren op deze snel groeiende markt actief. Voor wederverkopers een interessante markt omdat het hoofd van IT-afdelingen bij bedrijven steeds vaker budgethouder is voor presentatie apparatuur. Keren importeert ook Gyration (draadloze muizen en toetsenborden) en Unicol (slimme ophangsystemen voor LCD-projectoren en statieven voor plasmaschermen). Kortom: kom praten met Keren en wordt 'Professional Visual Product Reseller'. Parel International Trading is exclusief importeur/distributeur van Ennyah voor de Benelux. Ennyah heeft een tweetal productlijnen met daarin diverse producten. 'Aluc' is de merknaam voor TFT monitoren en aluminium behuizingen. In beide producten staat design centraal. De monitorenlijn combineert een PC monitor met een TV. Ennyah is de merknaam voor een complete lijn VGA-kaarten en een design-desktops, draadloos toetsenbord met een draadloze, optische muis.
bezoek baZoeKa, Cornea, SNE, Solidex
baZoeKa blijft 'top' als het gaat om het betalen van bonussen voor het aanbrengen van Tiscali Internet-abonnee's en gaat gewoon door met het betalen van bonussen, ook voor de gratis accounts. Op stand 66.3 wordt u baZoeKa partner. Nieuw is dat er nu ook extra geld valt te verdienen (100 euro) met het aanbieden van 0800/090x servicenummers. Hiervoor is een samenwerkingsverband gesloten met SNT-Connect Services. Ondanks de slappe markt blijft baZoeKa uiterst positief en wil het met verfrissende laagdrempelige acties de dealer continue in beweging houden. Op de beurs zal baZoeKa een reischeck t.w.v. ruim 2500 euro overhandigen z'n beste dealer. Die krijgt een volledig verzorgde reis voor twee personen naar Mexico aangeboden, op basis van all inclusive in een 5 sterren hotel.. Cooler-specialist A&O International staat op stand 23.4 klaar om een gepaste oplossing voor problemen met koeling en geluidsoverlast voor u te vinden. Bij de coolers biedt het de bekende merken zoals Thermaltake, Taisol, GlobalWin en Arctic Silver. Daarnaast heeft A&O zijn gamma uitgebreid met 'high-end' keyboards en optische muizen. Deze zijn uniek vanwege de geavanceerde RF die u 360 graden gebruiksvrijheid geeft en de prijs/kwaliteit-verhouding. Cornea Technology is een nog nieuwe Koreaanse monitor-fabrikant (opgericht in 2000 en sinds juni dit jaar een vestiging in Duitsland). Een van de peilers is de ontwikkeling van 'controller-boards' voor TFT-schermen. In twee jaar gegroeid tot een van de vier grootste TFT-monitor fabrikanten in Korea. De filosofie is duidelijk; het ontwikkelen van innovatieve producten met een uitstekende en constante kwaliteit, een vooral een fraaie vormgeving. Het productgamma bestaat uit 15" tot en met 19" TFT's. Cornea is nog bezig met het verder opzetten van een distributie netwerk. De monitoren zijn reeds verkrijgbaar bij Bioteq Europe in Son, Complies in Assen, Genesis Technology in Rotterdam en RDI in Rijswijk. Comex sales agency zal op de Dealer Info Partner Dag naast de reeds bekende CD/DVD-duplicatie apparatuur natuurlijk ook de nieuwe Quickburn CD Duplicatoren laten zien. Die zijn sneller en er gaan nog meer CD's tegelijk in. SNE Europe, distributeur van maatwerkoplossingen voor archivering en storage-systemen, zal tijdens de beurs de introductie doen van de nieuwe VXA II drive van Exabyte, Daarnaast zal SNE haar eigen desktop-storage oplossing voor de kleine eindgebruiker, Cadiz (men heeft ook een vestiging in Spanje), introduceren. Op hun stand is ook een breed portfolio aan storage-media te zien. Beursactie: bij een minimale besteding van 500 euro aan media maakt u kans op een Exabyte VXA II drive (t.w.v. 1125 euro). Ook actie bij Eastern Dynamics, rond de introductie van de nieuwe Solidex-notebooktassen. Deze zijn vanaf september/oktober uit voorraad leverbaar. Wie er in september alvast eentje bestelt, krijgt er een tweede voor niks bij (geleverd in een doos).
Printasia bij Dissit
Wie nog marges wil maken verkoopt PC-accessoires en supplies, roepen diverse distributeurs. Accessoire-distributeur Allmatics 'ontdekt elke dag weer dat naast de verkoop van losse accessoires de meerwaarde met name is te realiseren in combinatie met andere hardware. Er ontstaan mogelijkheden om oplossingsgericht te werken en de business te halen met behoud van een betere totaalmarge.' Door de kwalificatie bij de fabrikanten worden accessoires ook steeds meer naar de resellers gepromoot in projecten. 'Dat is wat we bedoelen met samen werken, samen sterk. Allmatics levert een onderdeel van het totale concept waarmee U zich nog nadrukkelijker kan onderscheiden. Tenslotte willen wij toch allemaal toegevoegde waarde leveren?'. Supplies-distributeur Dissit heeft exclusief Printasia papier (alleen bij hun te krijgen) van Ilford. Het Printasia assortiment maakt een succesvolle groei door in alle landen waar het reeds wordt verkocht. Printasia wordt vervaardigd door de 'fotografische goeroe' Ilford. De producten zijn geschikt voor vele toepassingen en de meeste desktopprinters. Printasia geeft plezier en spanning aan het inkjetprinten, en stelt gebruikers in staat stelt om op eenvoudige wijze verbluffende resultaten te krijgen. Er is een onderverdeling in vier productgroepen: Photo Printasia (foto-papier), Office Printasia (kantoortoepassingen), Fun (wenskaartjes etc.) , Arts & Crafts (van alles wat). Het foto-papier omvat 238 grams glossy en satin papier, verkrijgbaar in A4 in verpakkingen van 20 vel. Verder ook microperforated glossy papier (afdrukken op prentbriefkaart) en Photo-Real paper, 174 grams papier in A4 in verpakkingen van 25 vel. De create range omvat Photo Glossy Greetings Cards, met per verpakking 10 voorgevouwen wenskaarten en bijbehorende enveloppen. Het Fine Art Matt papier is 190 grams materiaal in A4 verpakkingen van 10 vel.
Supertowers
Avnet Applied Computing is er met o.a. een zwart/zilveren uitvoering van de AOpen H600A Super Tower, die met zijn design volledig aan de vraag naar fraaie kasten kan voldoen. Naast het topdesign bevat de kast nog een aantal extra's: voeding van 350 W, USB2.0 en audio voor geÔnstalleerd, extra ventilator van 8 cm. Tot de voorzieningen voor prettig bouwen behoren: duimschroefjes voor verwijdering van zijpanelen, schuifgeleiders voor eenvoudig installeren van 5.25" drives, simpel te verwijderen frame voor 3.5" en twee extra bays van 3.5" onder in voorzijde van behuizing. Op VGA-gebied heeft Avnet de zware Matrox Parhelia grafische adapters, speciaal ontwikkeld voor veeleisende zakelijke gebruikers en de echte PC/game-fanaat. De belangrijkste specs zijn: 512 bits GPU, 128 MB DDR-videogeheugen, 4X AGP, surround gaming, geavanceerde multi-display mogelijkheden (3 RGB-, 2 DVI-uitgangen, 1 TV-uitgang). Avnet is een van de distributeurs van Yamaha en die hebben een nieuwe generatie CD-branders. De CRW-F1 realiseert snelheden van 44x op CD-R's en 24x op CD-RW's, de hoogste write-snelheid ter wereld. Met deze drive zijn CD-R's te tatoeŽren', dat wil zeggen: met deze drive kunnen nog tekst of graphics op de ongebruikte opslagruimte van een CD-R worden gebrand.
Tornado
Tornado, de consumentenlijn van de Nederlands grootste modemfabrikant Allied Data Technologies, presenteert op de Dealer Info Dag de nieuwe producten, waaronder een Bluetooth USB-pen, V.92 modems en USB 2.0 hubs. Slechts een glimp op de uitbreiding die verder dit jaar zal worden voortgezet. In het najaar komt Tornado met PC Card readers en Wireless producten. Naast deze nieuwe producten zal Tornado ook ADSL producten presenteren die van een geheel nieuwe Tornado 'look' zijn voorzien. Met de Tornado Bluetooth USB pen is het mogelijk om een point-to-point draadloos netwerk te creŽren. De Bluetooth USB pen fungeert als 'master' over de verbinding met 7 andere apparaten. Een van die 7 'slaves' kan op zijn beurt weer master zijn van 7 andere slaves. Op deze manier kunnen er bestanden worden verstuurd naar verschillende Bluetooth pc's (hij ondersteunt een range van Bluetooth profielen). De Tornado Bluetooth USB pen is met de PIN-authentificatie veilig in gebruik en met de bijgeleverde Bluetooth software manager (BlueMagix) en de desktop PC cradle eenvoudig te installeren is. De nieuwe Tornado 563 (USB) & 565 (plus speakerfunctie) modems leveren kortere inbeltijd met het Internet en een verbetering van de snelheid naar het Internet toe (upload-snelheid). Dit tezamen met het nieuwe compressie-protocol (V.44), waardoor er nog sneller gecommuniceerd wordt. De Modem-on-Hold (MoH) feature maakt wisselgesprekken mogelijk.

© Dealer Info

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom