Dealer Info archief

2003

 1. 16 januari »
 2. 30 december »
 3. 12 december »
 4. 21 november »
 5. 31 oktober »
 6. 10 oktober »
 7. 19 september »
 8. 29 augustus »
 9. 25 juli »
 10. combi met nr 10 »
 11. 27 juni »
 12. 6 juni »
 13. 16 mei »
 14. 25 april »
 15. 4 april »
 16. 14 maart »
 17. 21 februari »
 18. 31 januari »
Dealer Info archief

jaargang 13, nummer 17, 2003

30 december, 2003

Instant Pinnacle: foto & videoalbums, CD/DVD maken en branden

Pinnacle timmert stevig aan de weg met consumenten-software voor het beheren van digitale foto's, videotapes en authoring, burning en copy-ing van CD/CD-ROM en DVD. De nieuwe titels zijn Pinnacle Instant VideoAlbum, Instant PhotoAlbum en Instant CD/DVD versie 8. Allemaal uiterst vriendelijk geprijsde pakketten (resp. 49, 29 en 69 euro) die in een breed dealerkanaal worden verkocht.
De gewone consument en foto- of videoamateur wil doorgaans weinig kopzorgen en Pinnacle houdt daarom van een duidelijke en overzichtelijke stap voor stap aanpak. Via eenvoudige logische interfaces, grotendeels geautomatiseerde opmaak & bewerkingsstappen en goede compatibiliteit met de bestaande wintel hard- en software kan iedereen snel comfortabel doen wat hij wil, en zoals gezegd, duur zijn de pakketten niet.
Instant PhotoAlbum
Zoals de naam al aangeeft gaat het bij pakket om het maken van digitale fotoalbums. Het aanmaken van een leuke diashow is niet vergeten, steeds meer digitale fotografen willen hun kiekjes thuis op de buis bekijken en dan is een fotoalbum op slideshow-basis reuzehandig. Normaal is het bewerken, arrangeren en als diashow presenteren van foto's voor de leek een heel gedoe. Pinnacle stroomlijnt dit proces op eenvoudige wijze met een overzichtelijke interactieve desktop-interface en grotendeels geautomatiseerde processen. Het kleine Nederlandstalige en on-line handboek staat de beginner nog bij waar het moet.
Het begint allemaal met het importeren van de beelden. Instant FotoAlbum herkent vlekkeloos de USB en seriŽle koppeling van digitale camera's, scanners en reeds eerder op CD-ROM of hard disk opgenomen digitale beelden. Behalve foto's kunt u ook kleine videoclips uit de camera's importeren. Het introductiescherm zelf lijkt al sterk op een fotoalbum. Het in albumstijl sorteren en organiseren van de digitale foto's, het toevoegen of verwijderen is met de editor een fluitje van een cent. Het opstartscherm is logisch en doeltreffend. Bovenin staan de iconen voor Fotoalbum aanleggen, Diashows samenstellen en een Fotodisc maken. Links de functieknoppen voor een nieuw album en de weergave in previews of als namen. Bij Beeldeigenschappen valt een grote hoeveelheid beschrijvende informatie via een entry-schermpje aan de foto of clip te koppelen. De editor verzorgt onder meer het bewerken en retoucheren van de digitale beelden. Tot de gebruikelijke opties behoren het verwijderen van rode ogen, helderheid en contrast, automatische kleurcorrectie, verscherpen of juist onscherper maken, draaien, spiegelen, sepia-tint, zwart-wit, trimmen, posterisatie, zwart-wit en een randkleur vastleggen. Tevens zijn er een grafische paint-editor en teksteditor aan boord. Zijn de foto's al in een slideshow opgenomen dan worden de op het moment in de editor aangebrachte correcties automatisch daarin doorgevoerd. Bij de export-opties behoren naast gewoon printen (met keus uit meerdere foto's op een vel) ook uitvoer naar Internet, de GSM-telefoon of disc.
Bij de diashow staan een aantal bruikbare eigenschappen. De beeldwisseling kan in onbeperkte duur (d.w.z. de kijker drukt zelf op de knop 'volgende') of per vastgestelde interval. De dia's kunnen altijd opnieuw gesorteerd, uitgebreid of ingekort of achteraf bewerkt worden. Een soundtrack is zo toegevoegd en de ingebouwde taktherkenning past de diawisseling dan aan de maat van de muziek aan. Zo kan de lengte van de albumvertoning ook automatisch aan dat van het muziekstuk aangepast worden. Voor degene die hun diashows naar DVD exporteren ontbreekt een functie om een attractief menu op te maken niet. Er zijn zelfs bewegende schijfmenu's mogelijk met allerlei beeldovervloeiers.
De Disc-maker doet het branden van het gekozen schijftype en de opmaak van de schijflabels, inlays en het etiket. Er is keus uit diverse templates en achtergrondmuziek. Als geste doet Pinnacle er een aantal bedrukbare schijflabels en het eenvoudige labelmontage-paneeltje van Fellowes Neato bij.
Al met al een compleet recht toe recht aan pakket voor iedereen.
Instant VideoAlbum
De stappencyclus bij Pinnacle Instant VideoAlbum is even eenvoudig en logisch:
 • video (van oude analoge tapes vanaf de videocassetterecorder of rechtstreeks uit de camcorder) met scene-herkenning in de PC laden;
 • het bewerken van de videofiles op de harde schijf met automatische kleurcorrectie, trimmen / bijsnijden, helderheid & contrast bijregelen en zo nodig enige beeldstabilisatie bij trillende opnamen;
 • muziek toevoegen met een zelfde type ritmeherkenning als bij Instant PhotoAlbum;
 • opmaken van DVD-menu's en schijflabels. De combinatie van Fellowes Neato label-aanbrenger en etiketten met bijpassende templates wordt weer standaard meegeleverd;
 • het branden van de DVD of Video-CD.

Ervaring is ook hier volgens Pinnacle niet nodig. De desktop-interface, de Nederlandstalige gebruiksaanwijzing en de on-line helpfunctie nemen de beginner aan het handje. In het hoofdscherm staan bovenin als een soort reminder de vier fases van productiecyclus vermeld: 1. Importeren, 2. Stijl selecteren, 3. Preview en 4. Branden. Daaronder staan de de schermknoppen voor Video importeren van de cam/videorecorder, Video Importeren van de computer en Foto's importeren van de computer. Er zijn twee vensters met een overzicht van het ingeladen AV-materiaal en een capture-window voor de videobeelden. Geef het project een naam en het capturen van video of de import van reeds aanwezige AV-bestanden kan beginnen. Na het afronden van fase 1 wordt in fase 2 een menu-stijl voor de toekomstige DVD gekozen. Instant VideoAlbum heeft een ruim aanbod van voorgestructureerde stills en bewegende templates. Onder de knop Stijl maken past de gebruiker deze templates naar eigen smaak aan. Selecteer een achtergrond, het aantal en soort menukaders, de soort titels en voeg desgewenst achtergrondmuziek toe. Verder is het mogelijk om zelf aanvullende foto's en muziek te importeren.
Fase 3 test de DVD of Video-CD uit met behulp van een grafische DVD-afstandsbediening. In deze fase kan er nog bewerkt worden (kaders aanpassen, sceners verwijderen, de volgorde aanpassen, de videobeelden in een viewer aanpassen qua kleur, helderheid, contrast beeldruis en trilling).
Rest nog het branden van de DVD/Video-CD, het ontwerpen van de labels en het bedrukken van de hoesjes of inlays. Het pakket dat 'af' is voor wie voor weinig geld zonder rompsloop DVD's wil aanmaken. In het algemeen werkt het importeren, opmaken en branden voortreffelijk. Gebruik voor het capturen bij voorkeur wel de eigen capture-module want sommige captures door derden lopen vast.
Instant CD/DVD 8
Het pakket Instant CD/DVD bestaat al wat langer en is de combinatie tussen Pinnacle Instant Copy (voor kopiŽren en backuppen van allerlei typen CD-ROM's, CD-Audio, Video-CD en DVD) en de hierboven besproken Instant PhotoAlbum en VideoAlbum-pakketten. De gebruiker krijgt als het ware alles ineen, alleen ontbreekt de label-aanbrenger en de set bedrukbare labels van Fellowes Neato.
De aanvullingen dan wel verbeteringen ten opzichte van vorige versies zijn:
 • het (semi-)automatisch verbeteren van kleur, helderheid, trimmen, contrast, trilling en ruis verwijderen;
 • de export naar CD-ROM, Video-CD, en DVD (belangrijk is het encoderen en branden in een run, dus min-of-meer gelijktijdig, en daarmee sneller);
 • het desktop-interface is nog duidelijker geworden;
 • een Windows Media Player plug-in;
 • eenvoudige import door het met de muis van het bureaublad slepen;
 • het kopiŽren van DVD naar DVD kan nu ook in de hoge snelheidsmodus;
 • betere compatibiliteit met DivX en MP3.
Pinnacle Systems,
www.pinnaclesys.com

U.S.

© Dealer Info

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom