Dealer Info archief

2004

 1. 21 januari '05 »
 2. 24 december »
 3. 3 december »
 4. 12 november »
 5. 22 oktober »
 6. 1 oktober »
 7. 3 september »
 8. 13 augustus »
 9. 23 juli »
 10. 25 juni »
 11. 28 mei »
 12. 7 mei »
 13. 16 april »
 14. 26 maart »
 15. 5 maart »
 16. 13 februari »
Dealer Info archief

jaargang 14, nummer 8 2004

23 juli, 2004

Canyon trekt belangstelling

Met een driedaagse roadshow heeft het nog nieuwe retailmerk Canyon Technology zich in een klap bekend(er) gemaakt bij veel dealers in Nederland. Vanaf augustus komen ook de notebooks, LCD (TV) schermen en plasma schermen onder de sub-brand Prestigio naar Europa. Canyon is in september vorig jaar van start gegaan in Gorinchem en maakt direct een groeicurve in de verkoop in Europa, vooral grote aantallen bij de VGA-kaarten en netwerkproducten. Zo'n roadshow is dan een goede manier om je merk nog eens te presenteren aan dealers die er misschien al wel van gehoord hebben maar het eerst 's even willen bekijken. Er kwamen over drie dagen meer dan 300 dealers. De distributeurs Simmplicity, NCS, Qwerty en BDCC toonden het Canyon assortiment, nVidia gaf een presentatie, dealers namen de prijslijsten mee, er waren speciale aanbiedingen en na afloop kreeg iedereen alvast een officieel Canyon-dealer certificaat, een CD- met marketingmateriaal en POS-posters mee. Ze worden ook op de Canyon-site en in komende advertenties in PC-bladen vermeld.
CEO Geert Van Dijk (net als de rest ex-Chaintech) deed uit de doeken wie Canyon is en wat de bedoeling is: binnen drie jaar wereldwijd nr.1 worden in PC-peripherals, na Logitech dan. Canyon is voortgekomen uit de Russische distributeur Asbis waar een in AziŽ inkopende Amerikaan zaken mee deed. Eigenlijk is het een Nederlands bedrijf zoals Sweex en Trust. Op het hoofdkantoor in Gorinchem wordt alles bepaald, de productkeuze, de marketing. Canyon heeft magazijnen op Schiphol, in TsjechiŽ en Dubai, kantoren in Amerika, Hong Kong en Taipei en koopt daar groot in bij Aziatische OEM's, het draait om inkoopkracht en schaalgrootte, dus scherpe dealerprijzen, maar adviesprijzen communiceert Canyon niet naar buiten toe (de dealer bepaalt zijn eigen marge maar).
Voor retailproducten geldt dat ze goed, goedkoop en gelikt moeten zijn. Canyon heeft nu o.a. moederborden, VGA-kaarten, (draadloze) netwerkproducten, USB-sticks, MP3-flashdrives, draadloze toetsenborden, muizen, externe harddisks, aluminium harddisk-cases, USB-hubs, cardreaders, Bluetooth dongle's en headsets. Er komt steeds wat nieuws bij. 'Een breed assortiment van producten die er ook goed uit ziet met scherpe prijzen, maar zo breed als Trust zal het niet worden. We kijken naar 'what's hot and what's not', selecteren die producten die nu goed verkocht kunnen worden,' aldus marketing-directeur Guus Spruijt. Van Dijk vertelde verder dat Canyon dan wel producten brengt als die technisch zijn uitontwikkeld, dus als er markt voor is. Geen niche-producten. 'We zijn dus niet als eerste gekomen met bijvoorbeeld 801.11g netwerkproducten (die zijn er nu wel en a/g combinaties komen eraan) of Bluetooth-spullen. Bij flashdrives gaan we ook niet boven de 512 GB, want daarvoor is een externe harddisk en beter en goedkoper alternatief. Bluetooth zien we na aanvankelijke scepsis inmiddels wel zitten, vooral headsets voor de mobiele telefoon en muizen gaan de komen jaren volgens onderzoeken hard groeien. Als Bluetooth-producten 'paren', dan werkt het feilloos.' Canyon heeft een Bluetooth mini-headset, die maar 9 gram weegt, met profielen voor Bluetooth-mobieltjes en de PDA.
Andere uitstraling
Op een paar na hebben alle producten nu een zwart/zilver design en daarbij gebruikt Canyon veel rubberen coatings. Het staat leuk, voelt lekker aan, muizen en toetsenborden blijven er schoon door, en als je zo'n waterdichte USB-flashdrive op de grond stuitert komt-ie tot het plafond. Blauwe led's op bijvoorbeeld de wireless routers is ook iets dat in andere producten zoals Bluetooth-dongles en USB-flashdrives terug komt. Het assortiment is dus breed qua productcategorieŽn maar bewust niet te diep. 'Geen dertig verschillende toetsenborden, maar een of twee, en ook lange prijslijsten met allerlei VGA-kaarten waar je tureluurs van wordt, we pikken er bij nVidia en ATI vier betere uit.' Een andere productselectie dan Trust, Sweex, Conceptronic, Sitecom & Qware, er qua prijs iets onder gaan zitten, best mooie designs en kwalitatief goed, dat is de aanpak. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen kant en klare producten in te kopen bij OEM-fabrikanten of juist de componenten afzonderlijk inkopen en een fabrikant vertellen hoe je het wil hebben. Dat tweede, en daar moet je wel inkoopkracht voor hebben, doet Canyon, het neemt dan bijvoorbeeld voor een flashdrive geen controller en flashmemory van de eerste de beste Taiwanese namaak maar een HP-controller en Samsung. Canyon kiest in Europa ook bewust voor lokale distributeurs voor de service en voorraad, distributeurs waar de dealer en retailer direct contact hebben voor verkoop, technische vragen en RMA's, en die ook een deal kunnen maken met grote retailers als de MediaMarkt (daar kan een retailmerk niet omheen).
Met de VGA-kaarten is Canyon binnen een paar maanden een belangrijke board-partner. Ook hierbij heeft Canyon een eigen uitstraling. De kaarten gaan binnenkort in een nieuwe, stijlvolle zwarte doos. Geen draken of kanonnen, maar een effen zwart hoogglans karton met alleen het v-teken van het Canyon logo en het nVidia GeForce of ATI Radeon type zoveel logo. In accessoires heeft Canyon nog niet zo veel gedaan, maar de lijn is wel compleet om er PC's mee op te kunnen tuigen: een draadloos keyboard, een ultra plat keyboard en een ultra-platte speakerset met subwoofer. Verder komen de Prestigio LCD-TV's, TFT's, plasma-schermen en notebooks (een exclusief model van de Taiwanese fabrikant Wistron) er dus aan, de distributeurs gaan daar al vanaf augustus mee mailen.

Canyon Technology, 0183-610190, www.canyon-tech.com

© Dealer Info

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom