Dealer Info archief

2008

 1. 25 juli »
 2. 23 juni »
 3. 23 mei »
 4. 22 april »
 5. 21 maart »
 6. 15 februari »
 7. 18 januari »
Dealer Info archief

jaargang 18, nummer 2, 2008

15 februari, 2008

Artikelen in dit nummer:

 • Maxdata zorgt voor prijsdoorbraak
  Met een Belinea notebook voor 399 euro bij de Media Markt. Dat baart vandaag de dag niet zo veel opzien meer bij de consument die, net als leveranciers en retailers, inmiddels meer aandacht lijken te hebben voor een hoger segment notebooks dan stuntprijzen.
 • CeBIT 2008 preview
  De grootste ICT-beurs wordt zal er iets anders uitzien: gerichter, meer focusgebieden op de wat ingekrompen beursvloer, meer seminars, presentaties. Nog altijd de belangrijkste beurs voor de ICT-vakhandel en retailers, waar CeBIT sterk op is opgericht.
  Einde Planet, het Net, etc.
 • Redactioneel Luc Sala
  Gerommel in de financiële wereld, angst op de beurs, angst in de samenleving. Dat wordt merkbaar in winkelomzetten.
 • Lexmark: minder printen
  Lexmark profileert zich als adviseur in print rationalisatie. Klanten helpen minder af te drukken printen, lijkt op het eerste gezicht wat vreemde strategie voor fabrikant van multifunctionals, het klinkt wel ‘groen’ en kostenbesparend.
 • Epson beamers booming
 • QMax versus MaxPC
  QMax is de nieuwe naam van PC-assembleur Max PC wat betreft dealerverkoop. QMax doet ook componentendistributie en zoekt naar expansie. MaxPC blijft online aan consumenten verkopen.
 • Monitoren
  Displays, monitoren, LCD-TV’s ze worden steeds groter, platter en multifunctioneel
  In deze Dealer Info een klein dossier, de uitgebreide versie is te vinden op dealerinfo.nl. Vanaf pagina 28 display productnieuws.
 • Mobiel Info
  In Barcelona vond afgelopen week de 3GSM plaats, nu opgewaardeerd tot Mobile World, het toonaangevende evenement voor de mobiele wereld, gepaard gaande met reeksen aankondigingen en nieuwe handsets. Dat Motorola z’n mobiele divisie wil verkopen en dat Microsoft Yahoo wil overnemen bepaald de sfeer.
 • Lenovo klaar voor MKB en Retail
  Lenovo, de voormalige PC divisie van IBM, zet de koers in richting kleinzakelijke resellers en retailers in. Met de ThinkPads en de Lenovo MKB-lijn. Na jaren weer ‘Big Blue’ kwaliteit in de schappen. De Lenovo consumentenlijn komt t.z.t.
 • Vista, een jaar later
  Eén ‘bewogen’ jaar na de lancering zijn er in Nederland ruim 1,5 Vista-gebruikers, twee keer zoveel mensen als er in 2001 binnen een jaar op XP overstapten. Toen werden er echter wel minder nieuwe computers verkocht dan nu, XP zat binnen jaar op circa 70% van de PC’s, Vista momenteel op 30%.
 • Domotica & slim wonen
  Er zit schot in ‘smart homes’. Woningprojecten in de zorg en home automation, IP-camera’s, alarmsystemen en homebus besturing van huishoudelijke apparaten.
 • Marktcijfers
  Toch een goede december voor de PC-markt, volgens IDC. Notebooks plussen met 30%, desktop blijven vlak.

© Dealer Info

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom