Notice: Undefined offset: 1 in /home/users/d/e/dealeb/www/phtdocs/columns.php on line 29
Luc Sala's columns • Dealer Info

Luc Sala's Datakolom

“Ze pikken m’n klanten af” is een veelgehoorde klacht in onze industrie. De grote leveranciers en providers hebben de neiging om vooral grotere klanten direct te benaderen en de tussenhandel in de kou te laten staan. Met name in de mobieltjes-branche zijn daar gedurig strubbelingen over, er is een rechtszaak en de zgn. Vodaclaim zaak loopt nog steeds. De rechter heeft daarover duidelijk uitspraken gedaan, maar nu steggelt men nog over de vergoeding. De Stichting GOMT die daar mee bezig is probeert nu (in de achterkamer) op langere termijn afspraken te maken, maar de praktijk van het overnemen van contacten en contracten gaat nog steeds door. Retailers zien geregeld klanten verdwijnen waar de provider hogere kortingen aan geeft. Wettelijk is dat in principe geregeld in wat men wel de agenturenwet noemt, art. 7:431 lid 1 sub b. BW. Die agenturenwet geeft een leverancier wel de mogelijkheid om in directe concurrentie te treden met haar agenten. Er dient echter wel sprake te zijn van ‘eerlijke concurrentie’. Dit betekent onder meer dat de principaal geen misbruik mag maken van haar informatievoorsprong.
Ondertussen hebben de providers wel allerlei kleine lettertjes in hun contracten opgenomen, waardoor ze onder de dwingende bepalingen van de agenturenwet uit kunnen. Het blijft een pijnlijke zaak, waar de overheid, OPTA en NMa niet veel aan doen. Het lijkt er soms op, alsof men bewust onduidelijkheid laat bestaan, zoals ook in de hele BTW-kwestie rond gratis mobieltjes voor de consument, die dreiging hangt nog steeds boven de markt.
De grote jongens verdelen de koek, houden marktverstorende situaties als de subsidies op mobieltjes in stand en maken zichzelf dan tot vijand van de resellers en het kanaal. Zelfs de brancheorganisaties als MKB Nederland doen direct zaken met KPN, over en voor, maar buiten hun leden om.
Ook in de ICT-wereld zien we soortgelijke trends, met name Microsoft stapt over op licentiecontracten en de retailer verliest langzamerhand z’n grip op de klant.
Op termijn is dit een ontwikkeling, die de tussenhandel uitschakelt. Dat kost niet alleen werkgelegenheid, maar het is de vraag of het qua businessmodel wel verstandig is, want de kosten per contact verderop in het kanaal zijn lager en je ziet dan ook dat zelfs de direct-kampioen Dell wel via resellers werkt.
Mine
KPN heeft nu haar IPTV model bekendgemaakt, Mine genaamd. Slaat dat op de klant die men pakt of is het ’n quasi-leuke woordspeling zoals Viiv en Wii? Het is digitale multicast televisie via ADSL, en gezien de bandbreedte waarschijnlijk via ADSL2 , voor 19,95 €/pmnd. voor 48 kanalen TV, 20 films per maand en allerlei moois, maar je moet wel al ADSL van KPN hebben. KPN doet er alles aan om tenminste vergelijkbaar te zijn met het Tele2/Versatel aanbod en komt zelfs met een soort voetbalkanaal, dat Club-TV heet en waar je de wedstrijden van de drie topclubs kunt zien.
Men levert, in een volstrekt onduidelijke cijferbrij van kortingen en gratis dit en dat een Tivo-achtige decoderbox met harde schijf van 160 GB voor 149,95 €.
Deze Mine dienst komt dus naast die andere (digitale) televisie van KPN, de DVB-T digitale ether-TV (de naam Digitenne verdwijnt) deal met 25 kanalen incl. porno voor 7,95 per maand. Ook daar DVR’s vanaf € 279, het 160 MB model kost € 359 , maar je krijgt weer 100 euro korting.

Overigens is KPN niet bepaald scheutig met informatie overde IPTV plannen. Er was een beperkt persbericht, op vragen om duidelijke specs kregen we geen antwoord,maar vage beloftes. Zo wilden we wel weten wat de interfaces zijn, gaat het om een ADSL of een adsl2 dienst, welke datarate specs zijn er voor de diverse kanalen, zijn ze allemaal even breed of komen er een paar in bv. 10 mpbs en de rest in lagere bitrates. Het lijkt erop dat er geen andere interfaces zijn om deze box te koppelen aan andere devices, of zijn die er wel, b.v. voor een smartcard scanner. Is er een digitale uitgang of/en HDTV uitgang zoals HDMI of DVI voor digitale hires schermen en kan die gebruikt worden voor koppeling naar andere devices? Overstappen van Digitenne naar Mine, is daar een aanbod voor? Er is een vast IPadres, welke maatregelen zijn er ter bescherming van de privacy, is KPN nu net als andere providers verplicht de kijkgegevens 6 maanden te bewaren? UPC biedt Walled Garden Internet, beperkt internet op haar digitale settop box, gaat KPN dit ook doen? Betaling van VOD en extra diensten, is er alleen een afscherming met een pin-code, zitten er maxima in, kun je bepaalde diensten helemaal laten afsluiten? Je zou haast de indruk krijgen dat KPN dit weer overhaast op de markt heeft gegooid?
Dat hiermee de handel in DVR’s (digitale videorecorders á la Tivo) voor het distributie en retailkanaal wordt afgesloten schijnen OPTA en NMA gewoon te accepteren, misschien dat Brussel hier een groeiend oligopolie toch kan tegenhouden. De handel staat buitenspel, terwijl de providers een zeer interessante tool binnensmokkelen, die hen potentieel veel meer biedt dan alleen een abonnement op wat TV-kanalen. Iedere settop-box heeft z’n eigen IP-adres, en kan uiteindelijk als veilige bankterminal gebruikt gaan worden, maar men kan ook makkelijk nagaan wie wat waneer bekeken heeft en die gegevens gaan vast niet in een Nederlandse databank. De software is niet ‘open’ en hier wordt dus Big Brother gewoon op de TV geïnstalleerd.
Het is op dit moment een race tussen de KPN en de kabelboeren wie de meeste settops geïnstalleerd gaat krijgen. UPC en andere kabelexploitanten geven ze gratis weg, om maar snel de overgang naar digitaal mogelijk te maken en hebben daarmee een betere uitgangspositie dan de KPN, die snel nieuwe diensten en business moet vinden nu de vastelijn exploitatie snel wegzakt, erg veel mensen stappen over op mobiel. Dat de retail en het multimedia aanbod als Viiv en “vrije” DVR’s daarbij buitenspel staat is overigens overduidelijk.

© Dealer Info

Archief oudere columns

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom